Android

Accounts->Email->Account settings->Account settings
Incoming settings:
IMAP server: zz.twinspot.net
Port: 993
Security type: SSL/TLS (Accept all certificates)

Outgoing settings:
SMTP server: zz.twinspot.net
Port: 465
Security type: SSL/TLS (Accept all certificates)

Sync settings
Check frequency: Push
Days to sync: 30 days

Kommentarer

• Använd SSL/TLS
    Jag hade från början STARTTLS inställt på IMAP-servern, men SSL/TLS verkar fungera bättre med den nya servern.
  • En massa oläst epost
    Jag hade också en förundransvärt irriterande egenhet hos Emailapplikationen att inte rensa "läst" flaggan, resulterande i en kollossal mängd oläst e-post. Lösningen var att ta bort mail-kontot från telefonen, (Mail :. settings ->Account settings->Delete account), stoppa och rensa mail-appen (Settings: Apps ->All, bläddra till "Email", Force stop sedan "Clear data" och "Clear cache"). När man sedan startar Email igen hamnar man i "setup wizard" där man matar in ovanstående inställningar. Nu sorterar den förvisso efter konversation men jag antar att man vänjer sig. I övrigt beter sig Email-applikationen nu bättre och snabbare.
  •  Varning för gratis e-postappar
    Ofta när något är gratis är det du som är produkten. Vissa epostklienter skickar ditt användarnamn + lösenord + e-postheaders till tillverkarens servrar (detta har åtminstone varit fallet med BlueMail). Datastöld? Nja, det står ofta någonstans i användarvillkoren (du läste väl? Inte det?). Förmodligen säljs informationen vidare och används för direktreklam.